• De derde ronde, de derde ronde

  Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij. En! We mogen weer. Ronde drie in het 35+ 7x7 kampioenschap in de Eerste Klasse KNVB. Ja, we willen het nog een keer benadrukken. Het hoogst spelende team van Tuldania ooit. De verhoudingen worden steeds meer zichtbaar. Het lijkt erop dat DEES en Hilaria zich gaan bekommeren om het kampioenschap. In principe hoeft DEES zich geen zorgen te maken, want Hilaria wordt NOOIT kampioen.

  Deze vrijdag was het weer hoog tijd om een debutant te verwelkomen. Gayfab is voor de eerste keer bij. Hij moest de eerste twee rondes aan zich voorbij laten gaan. Gayfab vindt het nodig om af en toen op een racefiets te gaan zitten. Fietsen is een gevaarlijke sport die alleen wordt beoefend door mensen met halve knieen die geen balgevoel hebben. En het gevoel in hun eigen ballen ebt wel weg op zo’n zadel.

  Maar goed: Gayfabke was er dus bij. Kei leuk. Goed talentje om erbij te hebben. Nwanko Verhoeven had last van zijn kuit, dus hij werd een soort Barry Hughes. Ook de kuiten van Herman behoeven wat meer Tigerbalsem.

  We starten met een 0-0 tegen Vessem. Maar we spelen dwingend voetbal. De kansjes worden nog niet helemaal afgemaakt. Aan de andere kant heeft Vessem ook nieuw elan ingepast. Ze spelen immers thuis en willen voor het massale thuispubliek iets laten zien. Uiteraard beschikt Tuldania Vrijdag 1 35+ JM over de Zwarte Panter die met een schitterende redding met zijn buik (groot genoeg) de spits van Vessem van scoren weet af te houden. Op het middenveld laat La Capitana zien dat 35+ voetbal prima gemengd kan zijn. Zonder angst kleunt ze in de duels.

  Het tweede potje is tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat. Ook hier leggen we dwingend aanvalsspel op de mat. Echter mag Hilaria geen kampioen worden. We mikken de balletjes op de paal en de grote kale bebaarde spits mag een keer op De Zwarte Panter afrennen. De twijfel is zichtbaar in zijn ogen, maar als een volleerde Knipoog Kroaat laat de Zwarte Panter deze gaan. 1-0 voor DEES.

  Potje drie is tegen onze vrienden uit Stiphout. Hun spel ligt Tuldania Vrijdag 1 35+ JM heel goed. Hier kunnen wij ons heerlijk catanaccio spel spelen. We lappen ze er met 2-0 op. Waarbij de pegel van Chielieri van 25 meter zeker de moeite van het vermelden waard is. Op het andere veld is de “topper” DEES - Hilaria aan de gang. De groen-witte trukendoos zal wel weer open gaan.

  Het laatste potje is tegen Hilaria. Het positieve aan Hilaria is de kleur van het keepershirt: Oranje. Dan is ook alles wel genoemd. Uiteraard wordt er weer een hoop onsportiviteit ten toon gespreid. Met als dieptepunt een schwalbe van Bart vd Broek. Je weet wel van ‘t Schop vooraan in Beek. Waar je overigens overheerlijke biologische ham kunt kopen en ik hoop van harte dat Fier weer door kan gaan. De vrije trap is natuurlijk een makkie voor De Zwarte Panter. Het hoogtepunt van deze avond speelt zich ook af in deze wedstrijd. Dezelfde Bart komt in balbezit recht voor de goal. Hij legt aan voor een schot. De Zwarte Panter heeft er goed het zicht op. Hij ziet de bal komen en denkt: dit is toch wel een aardige bal. Deze dreigt richting de kruising te gaan. Blijkbaar heeft Hilaria de beelden goed bestudeerd. Het is algemeen bekend dat de linkerbovenhoek de zwakke hoek van De Zwarte Panter is. Echter: tegen Hilaria breng je iets extra’s. Dus de afzet wordt gedaan. De Poelie vertelde achteraf: “Ik stond er precies achter, ik zag die bal naar de kruising gaan en dacht: o nee! Maar gelukkig zag ik daar ineens een zwarte handschoen met een Panter erachteraan door de lucht en hij tikt ‘m naast”.
  De wedstrijd eindigt in 0-0. DEES loopt twee punten uit. Na de wedstrijd is er weer gedoe. De Masseur toont zich van zijn minst SENSibele kant door De Poelie een hand te weigeren. Hij beschuldigt De Poelie van ordinaire schoppen. Dat is natuurlijk nonSENS. De Masseur die vervolgens wel met La Capitana op de middenstip gaat staan te muilen…..