• Het is maar goed dat het Corona is...

  ….anders was het helemaal uit de klauwen geëscaleerd.

  Afgelopen vrijdag 15 oktober, de dag officieel het jachtseizoen opent, opende Tuldania Vrijdag 1 35+ JM de jacht naar de eerste overwinning.

  Het is vrijdagmiddag. De Zwarte Panter zit op zijn werk te lunchen. Een heerlijke quinoa salade. De quinoa gekookt in wildbouillon met sjalotjes, puntpaprika en gegrilde courgette. Hij heeft het net achter zijn kiezen als zijn telefoon rinkelt. Het is de La Capitana zelf: “Ja ik sta hier bij Sligro. Ik heb een doos met flesjes met een oranje drankje en een fles Dropshot, is dat genoeg?” O god.. wordt het zo’n avond… “Ja dat lijkt me prima Capitana” “Mwa, ik pak toch nog een fles dropshot extra, voor de zekerheid…”

  We zijn niet helemaal compleet deze vrijdag. De Makelaar heeft een makelaarsborrel en is er niet. Gelukkig hebben de Fenomenen een goede reservepool. De Rat doet mee. Poelie is wat later. Hij moet nog een nieuwe clip opnemen voor de kraker: Wij gaon fijn kneuzen.

  We openen deze avond tegen Stiphout Vooruit. De belangrijkste wedstrijd van het jaar. Deze moet gewonnen worden! Vooraf geeft La Capitana aan dat de doelstelling voor vanavond is dat we sowieso een keer winnen en meer goals maken dan de vorige keer. We geven alles tegen Stiphout en leggen ze er met 2-0 erop! De doelstelling voor deze avond is al gehaald. Dat haalt de druk van onze schouders. De eerste overwinning van Tuldania in de Eerste Klasse ooit.

  De tweede wedstrijd is tegen Hilaria. Wij zijn nog moegestreden van onze eerste wedstrijd tegen onze aartsrivalen Stiphout Vooruit. Hilaria probeert met ernstig gemeen spel tegen La Capitana ons te ontregelen. Het lukt, maar ach, onze doelstelling is al gehaald.

  Dees is de gedoodverfde kampioen. Met uitgebalanceerd spel proberen ze een gat te vinden in de hechte verdediging van Tuldania. Maar Chielieri en de CEO van PMD laten er niemand door. En anders is er nog de fantastische Zwarte Panter. In de omschakeling is Nwanko Verhoeven magistraal. Met schitterende schijnbewegingen en fantastische passjes lanceert hij keer op keer Ronaldo, de Rat en de Poelie. La Capitana demonstreert in alle wedstrijden fantastisch de kunst van het aanspeelbaar zijn. Wat voetbalgogme. Dees komt er niet doorheen, maar Tuldania ook niet. De brilstand blijft op het spreekwoordelijke bord staan. Tegen Vessem is het spannend. Maar door ons gogme winnen we met 2-1.

  Daarna begint de gezelligheid. La Capitana heeft nog even stress dat de muziek niet goed geregeld is. “Knuffelrock zoals in de hal bij Hilvaria gaat m niet worden, sommeert zij. En het volume omhoog! Tis geen zondagmiddag bij de Frikandellen… Gas erop”. High quality borrelen.

  Inmiddels is La Capitana druk met het uitdelen van de Oranje Zwartjes. Alweer een traditie die Tuldania Vrijdag 1 35+ JM heeft geïntroduceerd. Wat een toevoeging voor de vereniging! Daarbij spoort zij de Stiphout en Vessem van harte edoch dringend aan dat zij het minstens zo gezellig moeten gaan maken als op deze vrijdag. Het bleef nog lang onrustig in de kantine. Het is maar goed dat het Corona is. Anders was deze borrel gruwelijk uit de klauwen geëscaleerd. Poelie die vanaf de bar rechtstreeks koeien kon gaan melken of zoiets. Uiteraard won Tuldania Vrijdag 1 35+ 7x7 JM ook de derde helft. Al werden we door barman CoROELna vakkundig om 12 uur buiten gekeken. Toch bedankt voor de goede zorgen Gouwe Pik. De volgende keer is het in Vessem: suggestie: geen Oranje Zwartjes maar Groenwitjes (Korfkutten letten jullie op…) Pisang Ambon met Pinacolada? Of het witte gedeelte uit Sherridans?