• 2 September jongstleden was het weer zover, op een geslaagde Tuldania dag waar onder meer tijd was voor een Zeskamp, penalty bokaal, veiling en rad van fortuin werd er traditiegetrouw ook aandacht besteed aan de uitreiking van de Jan Hesselmans bokaal. Het was alweer de 20e keer dat dat de jeugdspeler van het jaar verkiezing gehouden werd, en sinds 3 jaar draagt deze prijs de naam van de Jan Hesselmans bokaal.

  Dit jaar hadden we 6 winnaars van de 6 jeugdteams die Tuldania rijk is, en uit die 6 winnaars werd vervolgens de Jeugdspeler van het seizoen 2017-2018 bekend gemaakt. De selectie van deze winnaars is gegaan naar aanleiding van punten die de trainers en leiders van de voetballers gedurende het seizoen aan hun pupillen hebben toegekend. De punten zijn door de leiders en trainers aan de voetballers gegeven die in hun ogen zeer goed bezig waren en zijn, en dan wel op het gebied van het gedrag van de spelers op en langs het veld, zowel voor, tijdens en na de trainingen en wedstrijden. Behulpzaam, goed luisteren, geen woorden die we niet graag horen, goede inzet en correct gedrag tegen de leiders en trainers en scheidsrechter en de eigen spelers en de spelers van de tegenstander en bovendien: altijd positief blijven, wat er ook gebeurt.

  Wat betreft de JO-8 viel de eer van jeugdspeler van het jaar ten deel Bram Oerlemans, een fanatiek baasje dat vaak nog voor de trainers bij de training aanwezig is.
  Bij de JO-11 was Thomas van Helvoirt de gelukkige. Thomas heeft bijna altijd goede zin zowel bij winst als bij verlies. Wellicht wordt hij ooit net zo’n goede verdediger als zijn vader en oom. Wie weet?
  Bij de JO-13 was de eer voor Bram Pauwels. Bram is een jongen die pas net 1 jaar aan onze club verbonden is en zich prima heeft aangepast bij Tuldania. Ondanks dat hij pas bij ons is voelt hij zich al helemaal een Tuldania man.
  Bij de JO-15 was de eer aan de altijd positieve Niels Grootjans. Niels is wellicht niet het grootste talent van Tuldania, maar wat betreft instelling en werklust hoort Niels altijd bij de beste.
  Bij de JO-17 viel de keuze op Joey van Roovert. Joey is een jongen die nooit klaagt en altijd in dienst van het team kan spelen. Zijn leiders en trainers zijn positief over hem, en hij is hiermee een voorbeeld voor de rest van zijn team.
  Tot slot is er bij de JO-19 gekozen voor Geert van Laarhoven. Een jongen die buiten zijn eigen wedstrijden en trainingen ook te vinden is op het trainingsveld om de jeugd te trainen. Verder is Geert altijd vooropgegaan in de strijd en schuwt hij de duels niet.

  Uit bovengenoemde toppers moest ook nog een winnaar komen die uiteindelijk met de grote wisselbeker die aan de Jan Hesselmans bokaal verbonden is naar huis gaat. Deze grote eer is uiteindelijk gegaan naar niemand minder dan Geert van Laarhoven, Die met gepaste trots de beker en felicitaties in ontvangst heeft genomen.

  Vervolgens kon het feest loskomen en is het nog een tijd gezellig gebleven op ons sportpark. Iedereen kon terugkijken op een erg gezellige en geslaagde Tuldania dag.