• Joost Soetens overleden

  De familie doet bericht van het plotselinge overlijden van onze oud dorpsgenoot Joost Soetens. Op 72 jarige leeftijd is hij als gevolg van een ernstige aandoening welke snel op zich heen greep overleden.

  Voetbalvereniging Tuldania verliest daarmee een van zijn voorzitters uit de bijna 75 jarige geschiedenis. In de jaren 1971–1973 was hij nog op jonge leeftijd de voorzitter van Tuldania. Joost werd voorzitter in een woelige bestuursperiode van onze vereniging. Om wisselende redenen waren de toen zittende bestuursleden niet bereid of beschikbaar de vereniging te besturen. Jan Kuypers was daarop een uitzondering. Joost nam met een aantal leden de uitdaging aan om de vereniging in rustiger vaarwater te brengen. En met succes. Want juist tijdens zijn periode werden de eerste plannen gemaakt om het huidige clubgebouw op D’n Hondsbosch te realiseren. Later hebben nijvere clubleden die plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd. In 1974 werd de accommodatie “opengefietst”.

  Interessant is de informatie dat de vader van Joost de eerste voorzitter van de in1945 opgerichte vereniging was. Misschien was zijn inzet ook wel gedreven om datgene waarvan zijn vader mede grondlegger was voort te zetten.

  Of Joost de eerste elftallen van Tuldania bereikt heeft is onbekend. Zijn toenmalige clubgenoten kennen hem wel als een stoere verdediger.

  Joost heeft aan onze dorpsgenote Ria van Dommelen zijn onafscheidelijke levenspartner gevonden. Zij zijn in Hilvarenbeek gaan wonen en vanaf de Beekse Vrijthof kennen we hem als een ware bourgondiër. Na hun werkzame leven hebben zij hun avontuurlijke inborst de vrijheid gegeven waardoor zij veelal in het Spaanse land vertoefden.

  De gedachten doen stilstaan bij Joost maar zeker ook bij de familie welke achterblijft.
  Saludos Joost mede namens de Tuldania familie.

  Ad van de Wouw