• Koninklijk lintje voor Wim Hesselmans

   

  Op vrijdagmorgen 26 april werd Wim Hesselmans verrast door Burgemeester Evert Weys, die hem in een bomvolle kantine op Sportpark den Hondsbosch benoemde tot lid in de orde van Oranje Nassau.

  Wim Hesselmans is pas op 21 jarige leeftijd lid geworden van onze vereniging, maar sindsdien heeft hij al veel betekend voor onze club.

  Vanaf 1987 is hij jeugdleider en trainer van onze F-pupillen. Dat is inmiddels dus al weer bijna 37 jaar. Bijna alle spelers van ons huidige eerste elftal hebben hun eerste schreden op voetbalgebied gezet onder de bezielende leiding van Wim Hesselmans en het is dan ook niet vreemd dat hij door alle jeugdleden op handen wordt gedragen.

  Na zijn sportieve carrière, die helaas te vroeg tot een einde kwam door een onwillige rug, is hij op zondag leider geworden van Tuldania 4. Hij moest toch iets te doen hebben als PSV een keer niet thuis speelde op zondagmiddag…

  Naast zijn sportieve bezigheden is Wim Hesselmans ook erg actief op bestuurlijk gebied. Vanaf 1993 is hij de secretaris van het jeugdbestuur en sinds 2000 is hij daarnaast ook nog lid van het hoofdbestuur als afgevaardigde vanuit het jeugdbestuur.

  In die hoedanigheden regelt hij ook al jaren de lotenverkoop voor de Grote Club Actie en de collectanten voor de collecte Gehandicapten Sport. Afgezien van het feit dat de collectebussen soms wat laat worden ingeleverd, zijn deze activiteiten al jaren een succes.

  Ook op verenigingsoverschrijdend gebied is Wim Hesselmans alom aanwezig. Zo is hij jaren afgevaardigde geweest van onze vereniging in de organisatie van de Esbeekse Sensatiemarkt en van 1992 tot en met 2007 was hij een van de voortrekkers bij de organisatie van het gezamenlijke jeugdkamp van voetbalclub en korfbalclub.

  Ook kunnen we nog het jeugdvakantiewerk noemen, waarin hij jaren als spreekstalmeester dienst deed. Ook niet onvermeld mogen zijn verdiensten voor de Oranjevereniging en de Carnaval in het Haaikneuterrijk blijven, waar hij het zelfs tot Prins schopte.

  Volgens eigen zeggen is Wim vanaf 1985 jeugdtrainer, maar dat kunnen we helaas nergens terug vinden in de stukken ☺️