• Toch bier, tijdens ronde vier!

  Het is vrijdag. De hoogste tijd voor de 4e ronde in de strijd van het kampioenschap 7x7 35+ in de Eerste Klasse KNVB regio Zuid 1. Het kampioenschap gaat nog tussen twee ploegen. Eigenlijk één want Hilaria wordt geen kampioen.

  Er gebeuren weer allerlei curieuze dingen op deze vrijdagavond in Wintelresel. Vooraf hebben we een mailtje gehad: de kantine is dicht want Carona. Oke oke dat begrijpen we. We gaan een uur in elkaars gezicht lopen hijgen, daarna lekker samen douchen (voor de oplettende lezer: het is geen korfbal, dus La Capitana doucht niet mee) en dan mogen we niet samen bier drinken. Ik vind dat ons Hugootje een uitzondering moet maken voor 7x7 35+ voetbal. Wellicht dat een OMT-lid hierover iets kan lekken?

  Rikkert is z’n kicksen vergeten. Gelukkig hebben ze bij DEES nog twee voetbalschoenen en een korfbalschoen liggen. La Capitina rijft nog even zijn veters en we kunnen dan echt naar het veld. Met twee nieuwe talenten. Postje en De Vermogensbeheerder. Onze ziekenboeg zit aardig vol. De Rentmeester, Poelie, Herman en Nwanko Verhoeven zijn geblesseerd. Rocket Ronnie alias De Kuit is ook niet okselfris. Maar we doen het ermee.

  Tegen DEES is het altijd hetzelfde laken en pak. Wij hebben de bal, combineren er op los en hun schieten ‘m erin. Aaargh!! Maar ze worden wel kampioen. Stiphout wordt weer opgerold en tegen Vessem krijgen we weer 100 duizend kansen maar ze gaan er maar niet in! La Capitana is niet scherp oog in oog met de vijandelijke keepers.

  Dan ontdekken we iets heel vernuftigs. Tijdens de wedstrijd Hilaria (waar de omgedraaide groene shirtjes de mannelijke tietjes buitengewoon goed accentueerden) Vessem. Hilaria bestookte het Vessemse doel herhaaldelijk. Of ja: Roy Corsti joeg verschillende ballen hoog over.
  Maar: als je het voetbalveld van DEES kent: je komt aanrijden over een soort oprijlaan. Rechts van ligt dan het trainingsveld, waar wij speelden. Die oprijlaan ligt op een taludje. Elke bal die over het hek gaat, komt vanzelf terugrollen. Hekje een stukje omhoog en de bal is weer terug. Ideaal voor keepers die altijd de bal moeten gaan halen. Roy Corsti was het echt beu en trapte de bal zelfs twee keer over dit taludje heen. Tip voor DEES: het taludje hoger maken.

  Maar dan: de Grande Finale. Tuldania - Hilaria. Met in de spits: De Oranje Panter! Ook Postje kan het niveau van de eerste klasse niet helemaal aan. De Kuit is al uitgevallen dus we komen volk te kort. De Kuit kan wel keepen dus hebben we een nieuwe spits nodig.
  Bij Hilaria was er onrust. In de wedstrijd tegen Vessem was er al veel wrevel naar elkaar en dan werd niet minder tegen Tuldania. Vooral De Masseur was niet in zijn nopjes. Vloekend en tierend liep hij rond. Misschien komt dat ook omdat De Oranje Panter bij het afschermen van de bal per ongeluk zijn edele delen raakt, sorry nog man. Hoogtepunt van de wedstrijd was dat de Oranje Panter met een schitterende lichaamsschijnbeweging De Hamsterverkoper in de luren legde. De Hamsterverkoper die overigens een schitterende winkel heeft tegenover de molen in Hilvarenbeek. Beste Sinterklaas, als u nog iets zoekt om de jongens en meiden van Tuldania te schenken, loopt vooral eens binnen bij De Hamsterverkoper. Hij heeft een schitterende teamline hangen, tevens kunt u boven werkschoenen halen en dus Hamsters. La Capitana kon helaas de messcherpe voorzet net niet binnenlopen. Ze was wel erg complimenteus over de voorzet.
  De wedstrijd eindigde in 1-1. Tuldania scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker. La Capitana en De Masseur stonden nu niet in de middencirkel te muilen. Wellicht dat hem dat wat gekalmeerd zou hebben.

  Begin december is de laatste ronde in Stiphout. Dees heeft nog twee overwinningen nodig om de schaal binnen te halen. De tweede wedstrijd is tegen ons….. Hilaria wordt geen kampioen.
  Gebeurde er nog meer bij onze vereniging? Tuldania 4 is het meest sociale elftal van onze vereniging en stelde Jannes in staat om zijn klassement wat op te poetsen. Dat ging zo goed dat hij dat zondag weer gaat doen! De Frikandellen verloren weer eens en staan weer met beide voeten op de grond.